Vzporedno in zaporedno


28.december 2010, torek, dan 235, recept 253 in 254:

Tale dva recepta sta mi simpatična! Na hitro sta pripravljena, lahko kar vzporedno in zadovoljita tako odrasle kot otroke. No, ja, ali pa pojemo odrasli tole zaporedno in »nahranimo otroka v sebi«. 😉 😀

TESTENINE Z MANDLJI, ČESNOM IN ČILIJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Testenine 1.  V vreli slani vodi skuhaš testenine.  
Mleti mandlji 2. V skodelici zmešaš skupaj mlete mandlje, nasekljan česen, čili v prahu, kurkumo, sol, oljčno olje in poper. Pri popru in čiliju previdno, da ne bo preveč pekoče. Osnova omake so mandlji, tako da naj bo teh največ.
Kurkuma, česen, čili, poper, sol, oljčno olje 3. Testenine skupaj z malo tekočine zmešaš z omako in postrežeš.. Vroča tekočina od testenin malo razredči omako, da se lažje razporedi po testeninah.
TESTENINE Z MANDLJI IN KAKAVOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Testenine 1.  V vreli slani vodi skuhaš testenine.  
Mleti mandlji 2. V skodelici zmešaš skupaj mlete mandlje, kakav, sladkor, vanilijev sladkor in cimet. Namesto kakava je lahko tudi mleta čokolada, a je po mojem okusu s kakavom veliko boljše. Tudi sladkorja ne dam prav veliko.
Kakav, trsni sladkor, vanilijev sladkor, cimet 3. Testenine skupaj z malo tekočine zmešaš z omako in postrežeš. Razmešaš, da postanejo skoraj črne. 😉

 

This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Komentiraj