5. februar 2011, nedelja, recept 336:
“If all be true that I do think,
there are five reasons we should drink:
Good wine
A friend
Or being dry
Or lest we should be, by and by
Or any other reason why!”
Henry Aldrich 1647-1710
Kaj, kar nič o kulinarični uporabnosti? Ts-ts-ts! 🙂
STROČJI FIŽOL V VINSKI OMAKI Z OLIVAMI IN KAPRAMI | ||
SESTAVINE | PRIPRAVA | MOJČ |
Stročji fižol | Na vročem olju prepražiš na kolesca narezane šalotke, da posteklenijo. Dodaš česen in na hitro prepražiš. | Imam manjše šalotke, zato sem jih vzela pet. |
Paradižnikova mezga, kalamata olive, žlica kaper | Doliješ rdeče vino in jušno osnovo. Ko zavre, dodaš zmrznjen stročji fižol. Začiniš s soljo, poprom, paradižnikovo mezgo in timijanom ter na zmernem ognju pustiš, da povre na polovico. | Traja kakšnih 15 minut. Jasno, brez pokrovke! 😀 |
Jušna osnova, šalotke, česen | Kalamata olive razkoščičiš in jih razpoloviš. Skupaj s kaprami jih dodaš v omako. Vse skupaj prevreš, da se olive in kapre pregrejejo. | Vsako olivo s plosko stranjo noža pritisnem ob desko, da se razpoči. Odstranim koščico – kar s prsti, ko je razpočena, gre to zelo lahko. |
Timijan, črni poper, sol, oljčno olje, 1 dl rdečega vina | Na krožniku potreseš z veliko nasekljanega peteršilja. | Tole je odlična omaka h pire krompirju ali h krompirju v kosih – karkoli, da le lahko omako »pivnaš«. 🙂 |
O njami, to res ful dobr deluje. Pa še ful originalen recept. Komi čakam, da sprobam! 🙂
hm – ta blog ne živi več? Škoda
Žal imam toliko dela, da mi ne znese več objavljati. Kuham seveda še, fotke in recepti se mi nabirajo, nekatere uspešne kulinarične pogruntavščine čez čas že malce pozabim, a kaj čmo – takle mamo! 🙂
Aha, razumem. Da je le vse v redu, sem že pomislila, če se ni morda kaj slabega pripetilo…
Fajn jesen želim in srečno do prihodnjič! 🙂
Odličen prispevek potrebno bo preizkusiti recept, mogoče že za veliko noč!