5 + 1 razlog ;)


5. februar 2011, nedelja, recept 336:

“If all be true that I do think,

there are five reasons we should drink:

Good wine

A friend

Or being dry

Or lest we should be, by and by

Or any other reason why!”

Henry Aldrich 1647-1710  

Kaj, kar nič o kulinarični uporabnosti? Ts-ts-ts! 🙂

STROČJI FIŽOL V VINSKI OMAKI Z OLIVAMI IN KAPRAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Stročji fižol Na vročem olju prepražiš na kolesca narezane šalotke, da posteklenijo. Dodaš česen in na hitro prepražiš. Imam manjše šalotke, zato sem jih vzela pet.
Paradižnikova mezga, kalamata olive, žlica kaper Doliješ rdeče vino in jušno osnovo. Ko zavre, dodaš zmrznjen stročji fižol. Začiniš s soljo, poprom, paradižnikovo mezgo in timijanom ter na zmernem ognju pustiš, da povre na polovico. Traja kakšnih 15 minut. Jasno, brez pokrovke! 😀
Jušna osnova, šalotke, česen Kalamata olive razkoščičiš in jih razpoloviš. Skupaj s kaprami jih dodaš v omako. Vse skupaj prevreš, da se olive in kapre pregrejejo. Vsako olivo s plosko stranjo noža pritisnem ob desko, da se razpoči. Odstranim koščico – kar s prsti, ko je razpočena, gre to zelo lahko.
Timijan, črni poper, sol, oljčno olje, 1 dl rdečega vina Na krožniku potreseš z veliko nasekljanega peteršilja. Tole je odlična omaka h pire krompirju ali h krompirju v kosih – karkoli, da le lahko omako »pivnaš«. 🙂
This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to 5 + 1 razlog ;)

  1. a pravi:

    O njami, to res ful dobr deluje. Pa še ful originalen recept. Komi čakam, da sprobam! 🙂

  2. katja pravi:

    hm – ta blog ne živi več? Škoda

    • mojč pravi:

      Žal imam toliko dela, da mi ne znese več objavljati. Kuham seveda še, fotke in recepti se mi nabirajo, nekatere uspešne kulinarične pogruntavščine čez čas že malce pozabim, a kaj čmo – takle mamo! 🙂

      • katja pravi:

        Aha, razumem. Da je le vse v redu, sem že pomislila, če se ni morda kaj slabega pripetilo…
        Fajn jesen želim in srečno do prihodnjič! 🙂

  3. Odličen prispevek potrebno bo preizkusiti recept, mogoče že za veliko noč!

Komentiraj