Težim, težim, gluten dobim ;)


27.december 2010, ponedeljek, dan 234, recept 251 in 252:

Juhu, uspelo mi je dobiti gluten! Vztrajnost (no, ja teženje ;)) se je poplačala! 🙂

SEJTAN – PEČEN V PEČICI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Gluten 1.  Suhe stvari zmešaš skupaj. Iz 1 kg glutena dobim 4 manjše štručke ali 2 veliki (manjše so lepše in se lažje režejo, večje pa so bolj uporabne kot “zrezki”).
Miso, kvasov ekstrakt 2. Miso in kvasov ekstrakt razstopiš v mlačni vodi. Dodaš gorčico in vse skupaj dobro premešaš, da ni kepic. Kar s paličnim mešalcem sem razmešala, da je šlo hitreje. 😉 Če nimam kvasovega ekstrakta vzamem kvasove kosmiče in dodam pošteno žlico gorčice.
Kurkuma, rdeča mleta paprika – ostra in sladka, poper, sol 3. Mokri del vliješ v suhega in dobro razmešaš. Z mikserjem gre prav dobro, metlice uporabim seveda tiste za testo, ta zavite.
Suh česen, suha čebula, gorčica  4. Oblikuješ hlebček in ga zaviješ v alu folijo. Z rokami še malo zamesim in oblikujem.
5. Pečeš na 170°C uro in pol, vmes po potrebi obrneš. Odviješ in pustiš, da se ohladi. Zaviješ v folijo in hraniš v hladilniku. Jasno, takoj je treba tudi malo poskusiti – njami! 🙂 🙂
SENDVIČ S SEJTANOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Sejtan 1.  Sejtan na tanko narežeš. Ko se v hladilniku povsem ohladi, postane čvrst in se ga z lahkoto reže na tanjše rezine. Tule na sliki še ni bil čisto ohlajen – čaj čmo, neučakanost! 😉 🙂
Gorčica, margarina, paprika 2. Kruh namažeš z margarino in malo gorčice ter obložiš z rezinami sejtana in paprike. Lahko tudi samo z gorčico, a na tanko, da gorčica ne preglasi drugih okusov.
Advertisements
This entry was posted in jedilnik za vsak dan, zajtrk and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s