Trgatev


9.oktober 2010, sobota, dan 155, recept 186:

Juhu, trgatev je tu!!! Ja, letos je z grozdjem bolj tako-tako 😦 Preveč dežja, preveč nihanja temperatur, ampak mi se ne damo – nekaj mošta bo pa vseeno! 🙂  S hubbyjem bova trgatev izkoristila tudi za to, da uradno preizkusiva ogromen kotel, ki sva ga dobila za poročno darilo. Namočila sem enormne količine fižola in pripravila enormne količine zelene, kolerabe, čebule, česna, pora, korenja in druge zelenjave, da bo pasulj še boljši.

Verjetno sem se zaradi vsega vznemirjenja zbudila ob pol šestih zjutraj. V hladilniku sem našla 2 kili pozabljenih jabolk, ki so ravno pravšnja za kakšno pecivo.

BISKVIT Z JABOLKI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Jabolka 1. Jabolka olupiš in jih narežeš na majhne kose. Dodaš sladkor, cimet, burbonsko vanilijo, rum in jabolčni kis ali limonin sok Ja, z rezanjem je kar nekaj dela, a imam raje koščke kot naribana jabolka.
Moka – cca ½ kg 2. Na zmernem ognju jih počasi dušiš do mehkega. Jabolčni kis je dobra zamenjava za limonin sok, kadar nimam limon.
Kokosova mast – 200 g 3. Moko zmešaš s pecilnim praškom, vanilijo in sladkorjem. Dodaš stopljeno kokosovo mast in toliko mleka, da dobiš gosto tekoče testo. Kokosovo mast le toliko segrejem, da se raztopi, ne sme pa biti vroča ali celo vrela.
Vegansko mleko 4. V pekač položiš peki papir, nanj pa vliješ približno polovico mase. V pečici pečeš na 180°C približno 20 minut oziroma toliko časa, da se zgornja plast osuši. Če imam malo premalo testa, ga raje več porabim za to spodnjo plast, saj je ta tista, ki pecivu daje trdnost.
Limonin sok ali jabolčni kis, cimet, rum 5. Na testo razporediš vroča podušena jabolka in plast lepo razporediš. Čez vliješ še preostalo testo. Trik tu je v tem, da so jabolka vroča, saj bosta potem obe plasti biskvita lepo rahli.
trsni sladkor, burbonska vanilija, pecilni prašek – 2 vrečki 6. Vrneš v pečico in spečeš do konca. Najlepše pride, kadar sta obe plasti biskvita enake debeline. Meni tule ni ravno ratalo 😉

Poročilo s terena:

Pasulj je bil »najboljši doslej« –> juhu, kotel deluje! 🙂

»Ne vem, kako ti rata tole narest brez jajc, ampak je pa super!«  😉 😀

Prijazni trgači, a ne? 🙂

 

This entry was posted in sladice and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Trgatev

  1. TheKathy8 pravi:

    Hahaha 😀 jaz sem pa ravno včeraj razmišljala, kaj naj naredim z vsemi jabolki, ki jih še imam v hladilniku in so že malo stari in ne ravno za kar tako pojesti:D hehe, pa imam odgovor 😉

    • mojč pravi:

      Potem pa le veselo na delo! 🙂 A si videla, da je a priložila slikco svoje juhice?
      Kaj ko bi zdaj ti vsem pokazala, kako ti je uspela sladica?
      Zagotovo bo lepša od moje….

  2. TheKathy8 pravi:

    Mmm, lihkar se sladkam s telim biskvitom 😀 res dober recept 😀

  3. TheKathy8 pravi:

    Evola še slikca (najboljša, kar moj fotko zmore):

  4. a pravi:

    mmm, oboje zgleda njamsko!

Odgovorite TheKathy8 Prekinite odgovor