Flashback


19. november 2011, sobota, recept 304:

Pred davnimi, davnimi časi, ko je tale veganka še mesojedila (ufff, tega je že več kot 13 let – kako čas drvi!), je tašča pripravljala nekaj podobnega, takrat seveda neveganskega.

TOFUJEVA SOLATA S ŠPARGLJI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Tofu – 250 g Tofu narežeš na kocke in ga za kakšno uro namočiš v slan kis. Jabolčni kis je najboljši za tole, saj tofu ostane bel.
Šparglji v slanici Šparglje odcediš in narežeš na 3-centimetrske kose. Tule sem porabila vložene šparglje iz Lidla.
Kis, veganska majoneza, sol, poper Večino kisa s tofuja odliješ, primešaš žlico majoneze in začiniš s poprom. Dobro premešaš in po potrebi še dosoliš. Dodaš šparglje in še enkrat na hitro premešaš. Paziti je treba, da se šparglji ne spacajo.

Tale solata je zelo primerna za kakšno predjed v prihajajočih prazničnih dneh. 

This entry was posted in slavnostni jedilnik, solata and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Flashback

  1. a says:

    Ful zanimiv recept! Bo treba sprobat😉

  2. Pingback: Božič – predjed | Veganski Gurman: Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s