McVegan


20. avgust 2011, sobota, recept 300:

Ekola, da ne bo kdo rekel, da mučimo uboge otročičke, ki bi taaaakoooo radi jedli hamburgerje!

VEGANSKI HAMBURGER
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Sejtan Sejtan zmelješ ali narežeš na drobne koščke. Uporabila sem domač pečen sejtan.
Čebula, česen, paprika Na malo olja prepražiš nasekljano čebulo, česen in na drobno nasekljano papriko. Če se prijemlje, zalijem s čisto malo vode.
Tamari, gorčica, poper, mleta rdeča paprika, sladka in ostra Dodaš sejtan, tamari, kar precej gorčice, sveže mlet poper in obe mleti papriki. Vse skupaj je videti kot oranžno-rjav poc.😉
Moka Ohlajeni masi primešaš nekaj žlic moke za vezavo. Maso sem naredila zjutraj in jo do uporabe hranila v hladilniku.
  Na malo vročega olja spečeš okrogle burgerje.   
Za hamburger:

Kruhki, kolobarji bele čebule, kolobarji paradižnika, listi zelene solate, ketchup

Razpolovljene kruhke na hitro popečeš na vroči plošči, ki jo pokapljaš z malo vode in tamarija. Otroci so si sami nadevali vsak svoj burger. Prav zabavno jih je bilo gledati, ko so si naložili veliko preveč na ubogi kruhek in jim je vse padalo nazaj na krožnike, hi, hi, hi!🙂😀
This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to McVegan

  1. TheKathy8 says:

    Mmm, za tak hamburger nam pa sploh ni treba imeti slabe vesti, ker je vse naravno, zdravo in njamiiii😀

  2. uki108 says:

    Izgleda zanimivo, tudi sam sem nekaj podobnega pripravil.
    Lahko prosim dobim kontakt ? imam par vprašanj – možna obojestranska korist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s