Lahkost sladkega


20. avgust 2011, sobota, recept 301:

Poleti bolj pašejo lahke sladice, pa še postavi koristijo!😉

PECIVO S SADJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Moka Moko, kakav, pecilni prašek, vanilijev sladkor in nekaj sladkorja zmešaš skupaj in razdrobiš vse kepice. Kakava sem dodajala od dveh žlic do cele vrečke, odvisno od kislosti sadja in od tega kako močan čokoladni okus smo si zaželeli. Pecilnega praška sem vsakič dala 2 vrečici.
Kakav Doliješ rum in hladno vodo ter mešaš, da nastane gosto tekoče testo. Po potrebi dodaš sladkor. Ruma sem dala kar bogato, mešala sem pa kar z žlico. Masa je precej tekoča, tako da ni težko. Premešano maso poskusim in ji po potrebi dodam še kakšno žlico sladkorja.
Pecilni prašek, vanilijev sladkor – burbonska vanilija, saldkor, rum Maso vliješ v pekač obložen s peki papirjem. Z žlico jo enakomerno razporediš in po vrhu potreseš narezano sadje. Z dlanjo rahlo potlačiš sadje v testo.
Sadje – slive, jabolka, hruške, banane, breskve, … Pečeš na 200°C približno 35 minut. Testo preverim s pletilko ali z nožičkom, ki ga zabodem v sredino in izvlečem. Če se je na površino prilepilo kaj testa, pečem še malo.

V tem pecivu ni prav nič dodane maščobe, razen tiste, ki je že itak v kakavu. To pomeni, da ima bistveno manj kalorij, a ga je – ojoj!😉 – potrebno pojesti v istem dnevu, saj postane naslednji dan precej suh in drobljiv. 

This entry was posted in sladice and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Lahkost sladkega

  1. a says:

    njami, njami, njami, njami, njami, njami, NJAMI!! Aja, pa še neki…. njami!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s