Lenobca


7. maj 2011, sobota, dan 365, recept 293:

Ekola, takole pa me, kadar se mi nič kaj ne ljubi kuhati, postreže moj hubby.❤

SOLATA S PEČENIM TOFUJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Zelena solata 1. Tofu narežeš na kocke in ga mariniraš v mešanici kisa, tamarija in vode. Namesto tamarija je lahko tudi sol. Tofu naj se marinira vsaj kakšno uro.
Paradižnik, kumare, paprika, česen, čebula, kalamata olive 2. Koščke tofuja odcediš, jih povaljaš v moki ter na hitro opečeš na vročem olju. Pečene tofuje je dobro pustiti vsaj malce ohladiti, da zelena solata ne uvene.
Kuhan fižol – temen in svetel 3. Vso zelenjavo očistiš in narežeš na primerne kose. Čebulo na grobo, česen pa na drobno nasekljaš. Olive pustiš cele. Jedce je tule treba opomniti, naj pazijo na peške v olivah.🙂
Tofu, tamari, moka 4. Začiniš s soljo, poprom, oljem in kisom.
Oljčno olje, kis, sol, poper 5. Razporediš na krožnike in na vrh dodaš pečen tofu.

Zraven pa recimo kakšen svež česnov kruhek, mmmmm! :) 

This entry was posted in solata and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s