Hudiček še 1x


4. maj 2011, sreda, dan 362, recept 292:

No, pa se bom le lotila še kuhanega sejtana, tokrat na preprostejši način. Iz glutena, seveda. Je pa ta recept praktično isti kot oni, kjer sem ga pripravljala iz nule.

Zdaj večinoma naredim tako, da pripravim enako začinjeno maso in jo polovico spečem, polovico pa skuham. Pečen sejtan pojemo kar takega, kot je, večinoma na kruhu, kuhanega pa pripravljam bodisi v kakšnih omakah bodisi ga cvrem, pečem, dodajam enolončnicam, itd.

  

KUHAN SEJTAN
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Gluten 1. Vse suhe začimbe zmešaš z glutenom. Če hočem bolj mesni videz, dodam več sladke rdeče paprike.
Začimbe po okusu: kvasni kosmiči, gorčica, majaron, česen v prahu, čebula v prahu, sol, poper, mleta paprika, tamari, timijan, žajbelj, itd. 2. Gorčico razmešaš v malo tople vode in dodaš tamari. Zmešaš s suho maso, da se poveže. Maso je treba kar dobro premešati in kasneje mesiti, da se vse začimbe enakomerno premešajo. Če se mi mudi, je rezultat bolj lisast sejtan. Je pa vseeno dober!🙂
Jušna zelenjava 3. Zaviješ v krpo in skuhaš v vodi, ki ji dodaš tamari in po želji jušno zelenjavo. Približno 45 minut.
This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hudiček še 1x

  1. Nivea says:

    Kje pa nabaviš gluten? Včasih sem ga kupila v trgovinci v središču Ljubljane (zraven Ajdovega zrna), sedaj ga pa nimajo več. Tistih paket, ki ga prodajajo v Mercatorju, pa stane absolutno preveč evrčkov:/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s