Sir jem?


2. april 2011, sobota, dan 330, recept 286:

A ni super, da obstojajo kvasni kosmiči? Skupaj s česnom in malo gorčice dajo prav sirast okus.

NJOKI Z BELO OMAKO – »SIROVO«
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Njoki – riževi ali krompirjevi 1. V globoki ponvi na malo oljčnega olja na hitro prepražiš na drobno nasekljan česen. Če pripravljam večje količine, vzamem kar vok.
Kvasni kosmiči 2. Poprašiš jih z moko in zaliješ malo vroče vode, da se moka zgosti. Posoliš, dodaš žličko gorčice in dobro razmešaš. Dodaš kvasne kosmiče po okusu. Ker jih imamo mi zelo radi, jih radodarno vsujem v omako.😉
Česen, sol, gorčica, oljčno olje, malo bele moke 3. V vreli slani vodi skuhaš njoke, da priplavajo na površje. Z zajemalko ali penovko jih poloviš in jih sproti vmešaš v omako. Njokov nič kaj posebej ne odcejam, saj nekaj vode, v kateri so se kuhali njoki, omaki celo »koristi«.

He, he, variante tele jedke smo v zadnjem mesecu jedli že velikokrat! Njoke, rezance, polžke, palčnike,… vse z belo sirovo omaki!😉 Ja, tako dobra je! 

This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Sir jem?

  1. katja says:

    oooo, a tako da se ‘sfejka’ sir!
    nasvet vreden zlata, sprobam in sporočim, kako se je izcimilo …

  2. Spela says:

    Imam začinjene kvasne kosmiče, tudi ti veljajo?
    kako pa z indijskimi nardim? jih tudi kaj namočim?

    • mojč says:

      Indijske oreščke namočiš, ja.
      Začinjeni kvasni kosmiči ti bodo dali pač malce drugačen okus sira, drugače so pa okej, seveda.
      Pa povej, kako ti je uspelo! Lahko delaš tudi brez odcejanja (je mnogo manj pacarije), le potem dobiš bolj sirni namaz kot sir.
      Uživaj!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s