Zapravljivka


14. marec 2011, ponedeljek, dan 311, recept 285:

V trgovini sem videla stročji fižol in čeprav je bil kar pregrešno drag, sem nam ga morala privoščiti. Saj denar je zato, da se ga zapravi, ne?😉🙂

STROČJI FIŽOL, ŠAMPINJONI IN KORUZA V OMAKI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Stročji fižol 1. Stročji fižol opereš, mu odrežeš pecelj in repek, ter ga narežeš na 2 – 3 cm kose. Če ima fižol nitke, jih odstranim.
Korenje 2. Korenje olupiš in narežeš na kolobarje. Skupaj s stročjim fižolom ga v slani vodi skuhaš skoraj do mehkega. Kakšnih 10 minut naj vre.
Koruza, šampinjoni 3. Na vročem oljčnem olju prepražiš na koščke narezano čebulo in nasekljan česen. Ena čebula in 5 strokov česna. Kadar imam bolj majhne stročke česna, jih nalistam kar na tanke kolobarčke.
Česen, čebula 4. Stročji fižol in korenje dodaš praženi čebuli in česnu skupaj z malo vode. Toliko, kot potrebujem za omako. Ostalo vodo zavržem.
Šampinjoni 5. Dodaš kuhano koruzo in na četrtine narezane očiščene šampinjone.  
Timijan, majaron, paradižnikova mezga, tamari 6. Začiniš s timijanom, majaronom, žlico paradižnikove mezge in dodaš malce svetlega tamarija. Če nimam svetlega tamarija, raje uporabim kaj, kar ne spremeni barve jedi – jušno osnovo ali sol.
Kvasni kosmiči za posip 4. Skuhaš do mehkega.  Preden ponudiš, bogato posipaš s kvasnimi kosmiči in jih vmešaš v jed. Ponudiš jih tudi posebej, da si jih vsak po okusu še doda. Merilo kuhanja je stročji fižol.

 

This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Zapravljivka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s