Na kmetih


11. marec 2011, petek, dan 308, recept 284:

Ja, klasična slovenska kmečka jed, preprosta in – če imaš kuhan fižol – hitro pripravljena. Tule sem jo postregla kot samostojno jed, sicer pa jo pripravljam tudi s kuhanim kislim zeljem.


MATEVŽ
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Krompir 1. Krompir skuhaš v slani vodi, ga olupiš in skupaj s polovico kuhanega fižola dobro zmečkaš. Če bi se mi mudilo, bi krompir prej olupila in ga narezala na manjše koščke, da bi bil hitreje skuhan. Takole v lupini se sicer kuha dalj časa, a bolje ohrani okus.
Kuhan fižol 2. Čebulo narežeš na koščke ali tanke trakove in jo na oljčnem olju prepražiš da začne rjaveti. Količini krompirja in fižola naj bosta približno enaki.
Čebula, oljčno olje 3. Krompirju primešaš še drugo polovico fižola in praženo čebulo. Začiniš s poprom in po potrebi še dosoliš. Na hitro še vse skupaj zmečkaš. Prvo polovico fižola dobro zmečkam s krompirjem, drugo pa le malo, tako da nekateri fižoli ostanejo celi.

 

This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Na kmetih

  1. matjazsi says:

    Fižol je kralj vseh jedi😉

  2. a says:

    Bi blo prov zanimivo probat enkrat tvojo verzijo matevža, ker men je zaenkrat uspelo vedno probat same zanič verzije😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s