Sugo alla bolognese


27. januar 2011, četrtek, dan 265, recept 268:

Kupila sem zmlet sejtan in se že ves dan veselim špagetov bolognese!🙂

VEGANSKI ŠPAGETI BOLOGNESE
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Špageti 1.  Na malo oljčnega olja pražiš drobno nasekljano čebulo, sesekljan korenček in zeleno. Dodaš mlet sejtan in nasekljan česen ter še malo pražiš. Toliko, da zelenjava dobi svetlo rjavo skorjico.
Mlet sejtan 2. Začiniš s tamarijem, kurkumo in doliješ nekaj rdečega vina. Največ en deci.
Čebula – 2 srednje velikosti, česen 3. Začiniš s poprom, baziliko, origanom, timijanom in peteršiljem. Sveža zelišča bi dodala na koncu, suha pa že v tej fazi, da sprostijo aromo.
Korenje, zelena 4. Pustiš, da alkohol povre in dodaš pasiran paradižnik.  
Timijan, origano, peteršilj, bazilika 5. Na počasnem ognju kuhaš kakšnih 10 minut. Sejtan je že kuhan, tako da ni potrebe po dolgem kuhanju.
Pasiran paradižnik 6. V vreli slani vodi skuhaš testenine do »al dente«.  
Rdeče vino 7. Testenine odcediš in jih na krožniku preliješ z omako.  
Kurkuma, sol, poper, oljčno olje 8. Potreseš z naribanim veganskim sirom. Tule je Cheezly Mozzarella.

 

 

 

This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s