Izica


25. januar 2011, torek, dan 263, recept 267:

Kaj pa slana pita? Tudi preprosto!🙂

ZELENJAVNA PITA Z ZELIŠČI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Moka – 300 g 1.  Kokosovo mast na grobo naribaš in z rokami zmešaš z moko. Dodaš pecilni prašek, ščep soli, žlico jabolčnega kisa in sojino mleko ali vodo ter zamesiš testo.  
Kokosova mast – 300 g 2. Testo na tanko razporediš po modelu za pite, ga z vilicami nekajkrat prebodeš in ga v predogreti pečici 10 minut pečeš na 170°C.  
Pecilni prašek, žlica jabolčnega kisa, ščep soli, sojino mleko (nesladkano) ali voda 3. Na vročem oljčnem olju prepražiš na grobo nasekljano čebulo in česen. Dodaš na kolobarčke narezan por, na kocke narezano papriko in na trakove narezan posušen paradižnik. Kadar nimam sveže paprike vzamem pečeno papriko iz kozarca.
Bučke, por 4. Začiniš s tamarijem in na šibkem ognju počasi pražiš. Po potrebi doliješ čisto malo vode. Približno 10 minut.
Tofu, sojino mleko, tamari, miso 5. Z vilicami zdrobljen tofu, tamari, miso in dve žlici moke zmešaš z malo nesladkanega sojinega mleka v gosto maso. Primešaš nasekljana zelišča. Lahko tudi v multipraktiku, le na to moram paziti, da tofu ostane v koščkih – ne sme postati kremast.
Bazilika, peteršilj, origano, rožmarin Na pečeno testo razporediš zeliščno maso. Z žlico enakomerno poravnam.
Česen, čebula, oljčno olje, moka za zgostitev Nanjo razporediš popraženo zelenjavo. Z žlico jo rahlo vtisnem v maso.
Sveža ali pečena paprika, posušen paradižnik Posebej v ponvi na suho popražiš pest pinjol in jih potreseš po vrhu zelenjave.  
Pinije Pito pečeš na 170°C približno 20 minut.  

 

This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Izica

  1. a says:

    mmm, tale pita je res dobra ideja, deluje pa tud naravnost božanska!🙂

  2. mojč says:

    saj tudi je – le probaj!🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s