Bom vabila na kosila…


20. januar 2011, četrtek, dan 258, recept 264 in 265:

He, he, danes pride moja hči na kosilo. Študente je pa, kot vemo iz obsežne slovenske literature, treba dobro nahranit.😉

POROVO KORENČKOVA JUHA S ČEBULO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Por 1.  Na malo oljčnega olja pražiš drobno nasekljano čebulo, da rahlo porjavi. Dodaš nasekljan česen in toliko popražiš, da zadiši. Ne sme se zažgati, le toliko naj porjavi, da spremeni okus.
Korenje 2. Dodaš malo vrele vode, kvasov ekstrakt, kurkumo in s paličnim mešalcem gladko zmiksaš. Zmiksam lahko tudi vse skupaj ob koncu kuhanja, da dobim povsem kremno juho.
Čebula – 3 do 4 srednje velikosti, česen 3. Dodaš na na kolobarčke narezan por in na kolobarčke nariban korenček ter zaliješ z vodo do vrha. Začiniš s soljo in poprom. Korenček je lahko seveda tudi narezan na kolobarčke. Naribala sem ga zato, ker se mi je mudilo in je tako prej skuhan.
Kvasov ekstrakt, kurkuma, sol, poper, oljčno olje 4. Pustiš da zavre in na šibkem ognju počasi skuhaš do mehkega. Tu je merilo por, ki se kar prerad razkuha. 😦
TESTENINE V SVETLI OMAKI S PINIJAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Testenine 1.  Testenine skuhaš v vreli slani vodi do al dente. Tule sem nam privoščila posebne eko bio testenine.🙂 Zanimiva oblika, a ne? Krogci z robom.
Sojino mleko, tofu 2. Tofu, mleko, česen, malo popra, mleto papriko, kurkumo, žličko gorčice, žličko kvasovega ekstrakta in žlico misa v multipraktiku zmiksaš v gladko pasto. Če je pregosta, dodaš še malo mleka ali vode. Take recepte obožujem! Vse zmiksaš, pa je! 😀
Česen, mleta paprika, kurkuma, gorčica 3. Poskusiš in po potrebi dosoliš. Zmešaš s kuhanimi testeninami in predeneš v ognjevarno posodo. Miso in kvasov ekstrakt sta že sama po sebi slana.
Kvasov ekstrakt, miso, sol, poper, pinije (pinjole) 4. Posuješ s prepraženimi pinjolami in pečeš na 170°C približno 15 minut, da se na zgornjih robovih testenin začne delati skorjica. Hmmm, tule sem hotela ubrati bližnjico, pa se ni obneslo!😦 Torej, dokazano – pinije se nič kaj ne zapečejo v pečici in ja, treba je dodati že prepražene.😉
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bom vabila na kosila…

  1. TheKathy8 says:

    Ooo, to je bila pa hčerkica zihr ful vesela😀 jaz bi že bila na njenem mestu😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s