Rdeče in črno


13. januar 2011, četrtek, dan 251, recept 261:

Še ena stvar, ki me spominja na stare čase!🙂 Te solate se kot otrok kar nisem in nisem mogla najesti.😀

A ni super, da redkvice obstojajo v dveh izvedbah? Spomladi rdeče, nežne, hrustljave, pozimi pa črne in ostrejše. Vive la difference!🙂

FIŽOLOVA SOLATA S ČRNO REDKVIJO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Kuhan fižol 1.  Skuhan in ohlajen fižol, skupaj z malo goste tekočine zliješ v solatno skledo. Fižol je seveda lahko tudi iz konzerve, le temen naj bo, da bo solata lepša.😉
Črna redkev 2. Črno redkev olupiš in jo drobno naribaš na fižol. Preden jo naribam, jo narežem na četrtine – lažje jo je naribat, pa še kakšne črne pike v sredini odstranim.
Sol, poper, jabolčni kis, oljčno olje 3. Začiniš s soljo, poprom, kisom in oljem. Malo počakaš, da se okusi prepojijo. Sveža redkev lahko občutljivim želodčkom nagaja, če pa malo odleži, ni težav.

 

This entry was posted in solata and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Rdeče in črno

  1. matjazsi says:

    Huda njama! Če pa ni redkvic, bo dobro tudi zelje, lepo, na tanko naribano + skoraj raje bučno olje kot olivno… Ampak, “nanka guvort” — Fižolček je car!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s