Grlobolje


14. januar 2011, petek, dan 252, recept 262:

Grlobol je zoprna stvar, a ima na srečo zelo prijetno zdravilo, tako da je kmalu bolje – tako z grlom kot z razpoloženjem.😉

ŽAJBLJEV ČAJ S KARAMELIZIRANIM SLADKORJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Žajbelj 1.  Na šibkem ognju počasi pustiš sladkor, da se raztopi. Občasno premešaš. Poudarek tu je na počasi. Če je ogenj premočan, se en del sladkorja že žge, drugi pa je še v kristalčkih. Torej – potrpežljivo in počasi.😉
Sladkor 2. Svetel karamel zaliješ z vodo in ji dodaš nekaj listov žajblja. Pustiš, da zavre in še malo pokuhaš. Reakcija stopljenega sladkorja in vode je zabavna!🙂😀 Najprej zašušti, potem pa se sladkor strdi v fantazijske oblike, ki se počasi raztapljajo, ko se voda segreva.

Hmmm, a me mora grlo boleti, da lahko pijem tole dobrotko? Na-a, ni treba!🙂

 

This entry was posted in pijača and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s