Vseeno vse v enem


5. januar 2011, sreda, dan 243, recept 257:

Vse v enem – tokrat pa je enolončnica!😉

JUHA S STROČJIM FIŽOLOM, SUHIMI PARADIŽNIKI IN POROM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Stročji fižol 1.  Na vročem oljčnem olju prepražiš kolobarčke pora, na kocke narezano papriko in na trakove narezan suh paradižnik. Toliko, da malce zarumeni.
Por, česen 2. Dodaš opran in na tretjine narezan stročji fižol in nasekljan česen. Ekola, navodila »for dummies« ;): stročji fižol najprej oplaknem z vodo, nato pa mu odrežem repek in pecelj, obakrat tako, da ne prerežem čisto do konca, pač pa malce pred koncem potegnem repek/pecelj stran. Če je fižol nitast, tako odstranim nitke.
Suh paradižnik 3. Poprašiš z rdečo mleto papriko in popražiš, da spusti barvo. Če nimam čilija, tule namesto sladke paprike vzamem ostro mleto papriko.
Paprika – sveža 4. zaliješ z jušno osnovo ali slano vodo in dodaš začimbe – kurkumo, majaron, poper, čili, timijan in peteršilj. Če imam katero od teh začimb svežo, jo nasekljam in dodam, ko je jed že kuhana.
Peteršilj, poper, čili, mleta rdeča paprika, kurkuma, majaron, timijan 5. Na šibkem ognju skuhaš do mehkega. Čas kuhanja je odvisen od vrste fižola. Tule zraven se prileže sveže pečen česnov kruhek.🙂

Kadar nimam časa pripravljati svežega česnovega kruhka, malo pogoljufam. Margarino zmešam z malo soli, nasekljanim česnom in peteršiljem, potem pa s tem na tanko premažem popečen toast. Ni original, je pa kar dobra kopija.😉

This entry was posted in enolončnica, juha and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s