Vse v enem


3.januar 2011, ponedeljek, dan 241, recept 256:

Vse v enem, pa ni enolončnica? Hmmm, potem pa mora biti solata, ne? 😉

SOLATA S PEČENIM SEJTANOM, AVOKADOM IN REDKVICAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Sejtan 1.  zeleno solato očistiš in opereš. Avokado razpoloviš, odstraniš peško in olupiš. Narežeš ga na kose. Avokado obstoja v različnih oblikah, od majhnih, skorajda rjavih, do velikih, svetlo zelenih. Tudi okus in čvrstost sta različna. Tokrat sem imela manjše, rjavkasto-zelene bio avokade odličnega okusa, ki so se z lahkoto odluščili od lupine.
Avokado 2. Posebej v šalčki pripraviš preliv – gorčico, kis, sol in malo oljčnega olja dobro premešaš. Preliješ čez solato z avokadom in vse skupaj premešaš. Avokado se bo malo razpacal, kar simpatično zgosti preliv.
Zelena solata – ledenka 3. Na malo oljčnega olja prepražiš koščke sejtana, tako da so z vseh strani hrustjavo zapečeni. Proti koncu praženja dodaš nasekljan česen in baziliko ter še malo popražiš. Vzela sem kar začinjeni sejtan (tisti s posta »Težim, težim, gluten dobim«), tako da ga nisem nič dodatno začinila.
Redkvice, česen, oljčno olje, sol, jabolčni kis, gorčica, bazilika 4. Koščke sejtana streseš na solato, na vrh tega pa še nalistane redkvice Vroč sejtan solato prijetno ogreje, a še vedno sveže hrusta. Za še malo več hrustanja sem zraven postregla popečen večzrnat kruh.

Avokado včasih prodajajo obupno nezrel. Takega položim v skledo z jabolki, da lepo dozori. Zrel avokado je mehak in ima okus kot mešanica hrušk in lešnikov. Ja, okej, okusi so različni, a zame ima res takšen okus. 🙂

Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik, solata and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s