Božične barve


22.december 2010, sreda, dan 229, recept 238:

Hmmm, a približevanje božičnih praznikov tako vpliva name, da si zamislim rdeče-zeleno jed?😉 Še dobro, da je zraven rumena polenta in nekaj belih koščov tofuja.🙂

STROČJI FIŽOL S TOFUJEM IN PARADIŽNIKOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Stročji fižol 1.  Na vročem olju prepražiš nasekljano čebulo in česen. Vzela sem eno res veliko čebulo.
tofu 2. Dodaš v tamariju namočene koščke tofuja in jih prepražiš. Pražim in obračam jih toliko časa, da dobijo rahlo skorjico z vseh strani.
Paradižnik – pasiran ali svež 3. Poprašiš z mleto rdečo papriko in malo prepražiš, da spusti barvo. Dodala sem veliko sladke papriče in ščepec ostre. Nočem, da je jed pekoča, le toliko, da poudari okus.😉
Zelena 4. Zaliješ z malo vode, dodaš zeleno, stročji fižol in kurkumo. Zeleno narežem na kose – dovolj majhne, da bo zelena oddala svoj okus in dovolj velike, da jih kasneje brez težav odstranim.🙂
Mleta rdeča paprika – sladka in ostra 5. Na počasnem ognju kuhaš do mehkega. V tej točki poskusim, da vidim ali je treba morda še dosoliti.
Čebula, česen 6. Dodaš pasiran paradižnik in po potrebi še malo vode. Če bi uporabila svež paradižnik, bi ga olupila, nasekljala in dodala s peškami in sokom vred.
Tamari, oljčno olje, kurkuma, moka 3. Moko razmešaš z malo vode in dodaš v jed. Še malo pokuhaš, da se zgosti Moko v šalčki najprej zalijem z malo vode, jo razmešam v pasto, nato pa dodam še vodo in mešam, da dobim gladko, belo, gosto tekočino. Če ne uspe in je še vedno v kepicah, jo v jed dodajam preko čajnega cedila.😉

 

This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s