Sendviča 2


20.december 2010, ponedeljek, dan 227, recept 236 in 237:

Na Dunaju rabim biti ob pol desetih, nedeljo pa tudi hočem uživati v vsej polnosti, torej se kot še najbolje sliši, da se odpravim na pot dovolj zgodaj. Ja, ob petih bom že v avtu in zajtrk bom pojedla nekje na avstrijski avtocesti. Hmmmm, bogve, če se mi bo po celodnevnem delu še ljubilo iti na večerjo? Najbolje, da si pripravim kar dva večja sendviča, enega za zajtrk in drugega za večerjo.

SENDVIČ S SEJTANOM, PEČENIMI BUČKAMI IN PAPRIKAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Bučka, paprika 1.  Sejtan, namočen v tamari, dobro prepražiš na malo vročega olja. Očiščene paprike in bučke pokapljaš s tamarijem in na hitro popražiš zraven sejtana. Ni potrebe, da je zelenjava popolnoma pečena. Paprike le toliko, da postanejo fleksibilnejše, a še vedno sočne, bučke pa še malce manj. Paprike sem dala v ponev kakšno minutko prej kot bučke.
Sejtan, ciabatta 2. Zelenjavo in sejtan odstraniš iz ponve, doliješ malo vode in zavreš. Prerezano ciabatto popelješ po ponvi, tako da popije omako iz tamarija, olja in vode. Tamari je slan, zato namesto dodatnega tamarija omako raje naredim z malo vode. Seveda je poudarek na malo – želim sočen sendvič, ne pa razmočenega. 😉
Tamari, oljčno olje 3. Ciabatto nadevaš s sejtanom, bučkami in papriko. Nadevano malce stisnem, da mi sendvič ne razpade.

 

SENDVIČ S PARADIŽNIKOM, PEČENIMI BUČKAMI IN PAPRIKAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Bučka, paprika, paradižnik 1. Očiščene paprike, paradižnik in bučke pokapljaš s tamarijem in na hitro popražiš v ponvi z malo olja. Razlika med tem in prejšnjim sendvičem je v pripravi minimalna, v okusu pa kar velika.
Ciabatta z olivami 2. Zelenjavo odstraniš iz ponve, doliješ malo vode in zavreš. Prerezano ciabatto popelješ po ponvi, tako da popije omako iz tamarija, olja in vode. Ja, ni videti prav lepo, je pa taaaakooooo dobro! 🙂
Tamari, oljčno olje, origano 3. Ciabatto nadevaš s paradižnikom, bučkami in papriko. Potreseš z malo origana. Origano, paradižnik in olivna ciabatta dajo temu sendviču bolj mediteranski okus.

 

Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik, zajtrk and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s