Samo še balada…


14. december 2010, torek, dan 221, recept 225:

Pozimi solate malce težko nasitijo. Saj, želodček že napolnijo, a tisti prijeten občutek potešenosti in zadovoljstva kar nekako umanjka, ne? Kar je poleti super, pozimi niti ni. Pa tako rada imam solate! Kaj pa, če…

PARADIŽNIKOVA SOLATA S PEČENIMI BUČKAMI IN MALANCANI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Paradižnik, paprika, mlada čebula 1. Paradižnik narežeš na rezine, papriko na trakove in mlado čebulo na kolobarčke. Ja, zelen del mlade čebule tudi! Nikakor ne morem razumeti, da nekateri to mečejo stran! Jao.😦
Malancan, bučke 2. Na malo oljčnega olja prepražiš na kolobarje narezan malancan. Dodaš malo vode in jih podušiš do mehkega. Prestaviš v skledo s paradižnikom. Ker je bil ozek, so bili kolobarji dokaj majhni. Če bi bili preveliki, bi jih razrezala na polovice ali celo četrtine.
Gorčica, balzamični kis, oljčno olje 3. Na malo olja na hitro popečeš kolobarčke bučk in jih ravno tako prestaviš v skledo s paradižnikom. Bučke naj ostanejo še čvrste.
Sol, poper 4. Posebej v šalčki zmešaš gorčico z malo balzamičnega kisa. Ko dobiš gladko pasto, dodaš še več balzamičnega kisa, oljčno olje ter sol in poper po okusu. Z omako preliješ solato in dobro premešaš.

… ja, topla zimska solata – to je to!🙂😀

    “There was an Old Person of Fife,
    Who was greatly disgusted with life;
    They sang him a ballad,
    and fed him on salad,
    Which cured that Old Person of Fife.”

    Edward Lear
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan, solata and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s