We Are The Champions ;)


9.december 2010, četrtek, dan 216, recept 217:

Šampinjoni sami so precej brez okusa, zato jih je dobro bodisi mešati z drugimi gobami, kjer dodajo volumen, bodisi začiniti. No, tole je ena taka omakca, ki igra na začimbe.

ŠAMPINJONI V OMAKI Z ŽAJBLJEM, TIMIJANOM IN MAJARONOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Šampinjoni 1. Šampinjone grobo nalistaš in jih skupaj z nasekljano čebulo na oljčnem olju na hitro popražiš. Rezine gob naj bodo debele kakšnih 5 mm.
Čebula 2. Zaliješ s tamarijem in začiniš z žajbljem, timijanom in majaronom (enake količine). Popražiš. Ker imam žajbelj posušen kar v lističih, sem ga prej nasekljala.
Žajbelj, timijan, majaron, moka, tamari, poper, oljčno olje 3. Žličko moke razpustiš v malo hladne vode, priliješ še nekaj vode in s tem zaliješ gobe. Dobro premešaš in pokuhaš, da se omaka zgosti. To omakco sem prelila čez riževe njoke, dobra pa je tudi čez kuhan krompir.

 

This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to We Are The Champions ;)

  1. TheKathy8 says:

    mmm, tale recept bom pa danes mogoče sprobala😉

  2. mojč says:

    Le daj!🙂 Je preprost, učinkovit in po mojem ti bo full všeč.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s