Nekaj vijoličnega


10.december 2010, petek, dan 217, recept 218:

Tale juhica bi se lahko imenovala tudi Pospravi-po-vrtu juha.😉 Kar je na vrtu preživelo zajca, sneg, zmrzal in druge napade, je zaključilo v tej zabavni zimski juhi.

JUHA Z RDEČIM IN BELIM ZELJEM, BRSTIČNIM OHROVTOM, POROM, FIŽOLOM IN KROMPIRJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Rdeče in belo zelje 1. Na oljčnem olju prepražiš nasekljan česen in čebulo. Dodaš na grobo narezano zelje in na kolobarčke narezan por ter malo popražiš. Ene od preživelih zeljnih glavic so bile tako majhne, da sem jih s storžem vred samo razčetverila.
Čebula, česen 2. Zaliješ z vročo vodo in začiniš z jušno osnovo. Rdeče zelje vodo obarva v vijolično. Zabavno in kar malce mistično, kajne?😀
Por, brstični ohrovt 3. Dodaš očiščen brstični ohrovt in na kocke narezan krompir.
Kuhan fižol, krompir 4. Skuhaš do mehkega. Ob koncu kuhanja dodaš fižol in vse skupaj še malo pokuhaš, toliko, da se fižol pregreje. Nekaj kuhanega krompirja polovim ven, ga z vilicami zdrobim in vrnem nazaj v juho.
Jušna osnova, poper, peteršilj, oljčno olje 5. Na krožniku posuješ z nasekljanim peteršiljem. Nisem imela nič svežega peteršilja in sem posula kar s suhim. Ni niti tako lepo niti tako dobro, je pa boljše kot nič. 😉
This entry was posted in jedilnik za vsak dan, juha and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nekaj vijoličnega

  1. vasantika says:

    Mmmm take čorbice so najboljše😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s