Dan potem ;)


6.december 2010, ponedeljek, dan 213, recept 216:

Ker sem včeraj od brokolija in cvetače porabila samo najlepši del cveta, imam zdaj precej materiala za eno dobro zelenjavno kremno juho.


ZELENJAVNA KREMNA JUHA
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Cvetača – lahko samo listi 1. Brokoli in cvetačo narežeš na manjše kose. Krompir olupiš in ga narežeš na kocke. Čebulo olupiš in jo narežeš na četrtine. Česen olupiš in ga razpoloviš. Korenje olupiš in narežeš na kose. Včasih je cvetača vsa »oblečena« v liste. Takrat takle recept prav pride. 😉
Brokoli – lahko samo listi 2. Vso zelenjavo preliješ z mrzlo vodo, toliko, da je pokrita. Začiniš s tamarijem in kurkumo. Kadar bi rada svetlo juho, namesto tamarija vzamem sol.
Korenje, krompir 3. Lonec pokriješ in na počasnem ognju skuhaš do mehkega. Kakšnih 20 minut do pol ure.
Kurkuma, peteršilj, česen, čebula, tamari, poper 4. Pustiš, da se malo ohladi, nato pa s paličnim mešalnikom zmiksaš, da dobiš kremasto juho. Dodaš sveže mlet poper in nasekljan peteršilj. Po obilnem kosilu prejšnji dan je taka juha s polnozrnatim česnovim kruhkom kosilo, ki se resnično prileže.


Advertisements
This entry was posted in jedilnik za vsak dan, juha and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Dan potem ;)

  1. TheKathy8 pravi:

    hahaha, a naslednji dan je bil pa potem malo bolj na easy 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s