Priprave


4.december 2010, sobota, dan 211, recept 209:

Jutri je Miklavžev večer. Ker pa je ravno nedelja, sem povabila »tutta la famiglia«. No, ne povsem tutta, ker Anchy pridno študira v Angliji, pa bi bila pot zanjo kar malo predolga😉 Jutri bom torej kuhala ves dopoldan, danes pa imam dan za priprave. Skuhala sem močno jušno osnovo, pripravila nadev za zelenjavno pito in namočila sojo za sojino mleko. Za kosilo mi ni ostalo prav veliko časa, zato ne mislim nič kaj komplicirati.😉

SEJTANOV ZREZEK
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Sejtan 1. Sejtan za nekaj ur namočiš v tamari. Sejtan dam kar v taper (tupperware), zalijem s tamarijem, zaprem in postavim za čez noč v hladilnik.
Tamari 2. Razgreješ oljčno olje in na njem z obeh strani dobro prepražiš odcejen sejtanov zrezek. Sejtan dobi rjavkasto skorjico.
Gorčica v zrnju, oljčno olje 3. Zaliješ s tamarijem in zgornjo stran sejtana premažeš z žličko gorčice. Za kratek čas zrezek še enkrat obrneš, da se tudi gorčična stran rahlo zapeče, potem pa zrezek obrneš nazaj. Gorčica da malce »divji« okus.😉

 

 

 

This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s