Barista


3.december 2010, petek, dan 210, recept 208:

Pri nas te natakar samo zabodeno pogleda😦 , v drugih državah pa lahko  v lokalu normalno dobiš vročo čokolado s sojinim mlekom, kapučino s sojinim mlekom in celo veganske piškotke. Ja, videti je, da rabimo dobit kakšen Starbucks ali pa vsaj Costo tudi v Ljubljano, da nam tujci pokažejo, kako se naredi dober sojin kapučino. Kje je kakšen dober slovenski barista?🙂

VROČA ČOKOLADA
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Čokolada v prahu, kakav v prahu 1. Malo mrzlega mleka vliješ v šalčko in ga gladko razmešaš z Gustinom ali moko. Daš na stran. Sojino mleko v vroči čokoladi je kar okej, a so drugi okusi boljši – riževo mleko na primer je super, pa tudi mandljevo ali kokosovo je odlično.
Mleko – riževo, kokosovo, mandljevo 2. Ostalo mleko zavreš. Vanj med stalnim mešanjem vsipaš čokolado in kakav. Mešaš in greješ, da se čokolada stopi. Dodaš rum in vanilijev sladkor. Več ko bo čokolade, bolj bo čokoladno mleko sladko, z večjo količino kakava pa bolj grenko. Jaz imam raje bolj grenko in dodajam največ pol-pol, večinoma pa več kakava kot čokolade. Sladkam pa samo, kadar pripravljam za majhne otroke.😉
Vanilijev sladkor, rum, Gustin (jedilni škrob) ali moka za zgostitev 3. Med stalnim mešanjem počasi vlivaš razmešan Gustin in malo pokuhaš, da se zgosti. Na vrh lahko dodam stepeno vegansko smetano ali pa spenjeno sojino mleko, kot pri kapučinu (sojino mleko se lepo peni, riževo pa žal ne).

Mimogrede, tisti praški, ki jih imajo v lokalih za vročo čokolado se ravno tako kot s kravjim dajo uporabit tudi s sojinim, riževim, mandljevim, itd. mlekom.😉

This entry was posted in pijača, sladice and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Barista

  1. a says:

    pa ful gosta deluje! Njami!🙂 Starbucks v Sloveniji? Kje podpišem peticijo?🙂

  2. TheKathy8 says:

    mmm, kar zadišala mi je tale vroča čokolada😀 Komaj čakam, da jo sprobam😉

  3. TheKathy8 says:

    Mmm, res dober recept😀 V vročo čokolado sem dodala še malo kokosove moke pa je sploh super😉 Zdaj pa razmišljam kakšne vroče čokolade z okusom lahko še naredim (z orehi, lešniki,…) Any ideas?😉 Mogoče veš kako bi se dalo narediti pomarančno vročo čokolado?

    • mojč says:

      Hmmm, takole na prvo žogo bi poskusila z naribano lupinico bio pomaranče (samo oranžen del). Če to ne bi bilo bogve kako okusno (dišalo pa zagotovo bi), bi pa poskusila še s kandiranimi pomarančami zraven lupine.
      Sok pomaranče je pa nevaren, da skisa mleko.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s