Brrrr!


20.november 2010, sobota, dan 197, recept 198:

Ekola, ena beljakovinska juhica za mokre novembrske dni.


ZELENJAVNA JUHA S KVINOJO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Por, korenje, krompir 1. Por in korenje narežeš na kolobarčke, krompir na kocke, česen nasekljaš. Vse skupaj malce popražiš na razgretem oljčnem olju. Najprej česen, da zadiši, nato korenje, da spusti barvo, nato por in krompir.
Kvinoja, kurkuma 2. Zaliješ z vodo. Dodaš jušno osnovo in pustiš, da zavre. Dodaš kvinojo, kurkumo in poper. Kvinoje sem dodala dve pesti.
Veganska jušna osnova, poper, česen, oljčno olje, sol 3. Skuhaš do mehkega. Poskusiš in po potrebi dosoliš. Jušne osnove so po navadi že precej slane in ni potrebno dodatno soljenje.
This entry was posted in juha and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s