Ta-da! :)


4.november 2010, četrtek, dan 181, recept 196:

»I’ll be back!« (ajl be bak), je nesmrtni stavek velikega Švarcija. No, tudi jaz sem po malce pavze »bak«.🙂

GOBOV GOLAŽ S POLENTO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Gobe – različne vrste 1. Nasekljano čebulo na nekaj olja prepražiš, da postekleni. Kar klasičen začetek, a ne?
Veganska zelenjavna jušna osnova 2. Dodaš gobe, nasekljan česen, jušno osnovo, kurkumo in mlet poper. Lahko so tudi zmrznjene kupljene gobe. Pomembno je le, da niso samo šampinjoni, ker so prenežnega okusa.
Čebula, česen, svež peteršilj 3. Počasi dušiš do mehkega. Tik pred koncem zgostiš z malo moke in še malo pokuhaš. Pokrijem in pustim, da se pod pokrovko nabere sopara = dušenje.
Oljčno olje, sol, poper, kurkuma, malo moke 4. V vreli osoljeni vodi skuhaš koruzni zdrob – polento. Instant polenta je kuhana v nekaj minutah, prava polenta pa rabi nekoliko dlje. Ko je kuhana, jo pokrito pustim še nekaj časa nabrekat.
Koruzni zdrob 5. Polento razporediš po krožniku, nanjo pa naliješ omako in posipaš z nasekljanim peteršiljem. Kadar naredim redkejšo omako, v polento naredim rahlo jamico, v katero omako vlijem. Lepo je videti.🙂

 

This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ta-da! :)

  1. TheKathy8 says:

    Wiiiii, you’re back😀😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s