Vaseršpocli


20.oktober 2010, sreda, dan 166, recept 188 in 189:

Nekatere jedi imajo tako hecna imena! Vodni žličniki za jed, pri kateri žlice niti malo ne rabiš? V visoki slovenščini😉 se pa še bolje sliši – vaseršpocli🙂😀

VODNI ŽLIČNIKI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Moka 1. V hladno, rahlo osoljeno vodo vmešaš moko, da dobiš gosto tekoče testo in ga pustiš, da malo počiva. Ja, nič drugega ni v tem testu – le moka, voda in sol. Če naredim bolj gosto testo, bodo bolj trdi in spolzki, da jih bo treba po krožniku malo loviti.😉
Malo soli 2. Manjše porcije testa si vliješ na desko za rezanje in z jedilnim nožem narežeš na »žličnike« ter sproti mečeš v krop. Kuhani so, ko priplavajo na vrh. Jao, če bi vedela, da bo tole tako težko opisat, bi pofotkala že izdelavo. Torej – v eni roki nad kropom držim desko s testom, v drugi pa jedilni nož. Z nožem najprej tekoče testo podolgem »zarežem« približno na 1/3, da dobim trak, nato pa tega prečno na koščke, ki jih sproti porivam v krop. Trotlzihr in ajnfah.😀

 

ŠAMPINJONI V OMAKI Z ZELENJAVO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Šampinjoni 1. Na vročem olju prepražiš nasekljano čebulo in česen.  
Korenje, česen, čebula 2. Dodaš grobo nariban korenček in nalistane šampinjone in vse skupaj dobro prepražiš. Začiniš s kurkumo. Korenje ob praženju spusti lepo oranžno barvo. Šampinjoni bodo spustili nekaj soka, ki pa ga popražim.
Paradižnikova mezga 3. zaliješ z jušno osnovo in pokuhaš do mehkega Če nimam jušne osnove (ravno sem kuhala tudi juho), vzamem vegansko eko bio jušno kocko.😉
Tamari, poper, čili, timijan, oljčno olje, peteršilj 4. Začiniš s tamarijem, malo čilija, timijanom in poprom. Čilija je le toliko, da zaokroži okus, ne toliko, da peče.
Jušna osnova 5. Tik pred koncem kuhanja vmešaš veliko sveže nasekljanega peteršilja. Zaradi vroče omake bo malce uvenel, a do obdržal svoj okus in sočnost.
This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Vaseršpocli

  1. TheKathy8 says:

    Mmmm😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s