Sezona kislih kumaric


23. september 2010, četrtek, dan 139, recept 177:

Hubby je, poleg vame seveda😉, zaljubljen tudi v kisle kumarice. Neverjetno, kam vse jih doda in še bolj neverjetno, kako zelo dobro to izpade!🙂

PIZZA S KISLIMI KUMARICAMI, MALANCANI IN OLIVAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Testo za pizzo 1. Na pooljeno testo naneseš paradižnik iz pločevinke in ga potreseš z origanom in »grškimi začimbami«. Naša dva sinova sta bila z babico v Grčiji in sta nama za darilo prinesla škatlo s kakšnimi dvajsetimi različnimi mešanicami začimb, ki jih zdaj s hubbyjem veselo preizkušava.🙂😀
Paradižnik iz pločevinke 2. Nalistane gobice prepražiš na malo olja, jih posoliš in pražiš toliko časa, da povre vsa voda, ki so jo spustile. Razporediš po testu.
Šampinjoni 3. Malancane narežeš na tanke kolobarčke in jih rahlo prepražiš, da uvenejo. Razporediš po testu.
Malancani 4. Na vrh dodaš nekaj oliv, poškropiš z malo oljčnega olja in postaviš v predogreto pečico. Pečeš na 240°C, na srednji višini (vroč zrak in grelec spodaj), približno 15 minut. Olive so bile prave grške kalamata olive – hvala, fanta, tudi za tele olive!🙂
Origano, oljčno olje, olive, »grške začimbe« 5. Pizo razrežeš na kose in jo obložiš s kislimi kumaricami. Na krožniku jo postrežeš skupaj z zabeljeno solato.
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Sezona kislih kumaric

  1. matjazsi says:

    Skrivnost dobre pice: testo obilno potreseš z origanom. Ko meniš, da je origana že preveč, ga dodaš še enkrat toliko😉
    Še ena skrivnost: testno naj bo vlažno in rahlo ter na tanko razvlečeno.
    Pa še ena: temperatura pečice naj bo max., kar se le da. Recimo 240°C. Pica mora biti hitro pečena.

    Kumar’ce rulz!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s