Pisano


18. september 2010, sobota, dan 134, recept 172:

Sataraš, ki »diši po moško« – ups, mehiško.😉

Ne vem, če kdo zaradi neinteligentnih reklam zares kupi več izdelkov, ampak res pa je, da bolj ko je neka reklama butasta in večkrat ko jo ponavljajo bolj se ti kar zapiči v možgane.😦

KORUZA S PAPRIKO, PARADIŽNIKOM, ČEBULO IN PETERŠILJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Paradižnik 1. Na vročem oljčnem olju prepražiš grobo nasekljano čebulo.
Paprika, feferon 2. Dodaš na koščke narezano papriko, na kolobarčke narezan feferon in olupljen in na kose narezan paradižnik. Feferon naj bo srednje močan. Če imam močno ljut feferon, ga dodam ustrezno manj in ga narežem na manjše koščke. Kadar želim, da je jed neenakomerno ostra, ga dodam čisto na koncu kuhanja. Takrat bo kakšen grižljaj ljut, kakšen pa niti malo.🙂
Koruza v zrnju 3. Soliš, popraš, začiniš z malce timijana in kurkumo ter na zmernem ognju pražiš, da se zmehča.
Oljčno olje, sol, poper, čebula, peteršilj, kurkuma, timijan 4. Vmešaš kuhano koruzo v zrnju in še malo popražiš. Tik preden postrežeš primešaš še kar velik kup sveže nasekljanega peteršilja. Nekaj peteršilja sem prihranila in ga potresla povrh jedi na krožniku. Naj nekaj jedo tudi učke!😉
This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Pisano

  1. a says:

    h? Sataraš s koruzo? Njamii!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s