Hestia*


17. september 2010, petek, dan 133, recept 171:

Hubby si je zaželel nekaj »za močkat« in tako je nastala tale večerjica. 🙂

GRŠKA SOLATA S TOFUJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Paradižnik 1. Tofu dobro odcediš, ga narežeš na kocke in za vsaj 2 – 3 ure namočiš v osoljen jabolčni kis. Odličen okus da tudi rdeč vinski kis, le ta problem je, da se tofu potem obarva »mesno« rožnato. 😦
Kumare 2. Paradižnike narežeš na kose, kumaro pa na tanke kolobarčke.
Tofu 3. Olive dodaš solati skupaj z narahlo odcejenim tofujem.
Jabolčni kis, oljčno olje, sol, poper, origano, izkoščiščene olive 4. Začiniš z origanom, oljem in poprom. Če solata ni dovolj kisla, dodaš še nekaj osoljenega kisa, v katerem se je namakal tofu.

* V grški mitologiji Zeusova sestra in boginja srca, doma in – KUHANJA. 🙂

Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik, solata and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Hestia*

  1. matjazsi says:

    Jaz večji del kumar narežem na kolobarčke, manjši pa bolj na fino naribam, da je bolj “žonftno”. Najbolje se obnese oni stari leseni ribniški “ribež’n”, s katerim se kumare lahko nariba na res tanke in čvrste kolobarčke.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s