Vegetarijanski piknik


10. september 2010, petek, dan 126, recept 162:

Za tale zavitek sem dobila navdih na letošnjem Vegetarijanskem pikniku, kjer so imeli poleg podobnega zavitka še celo vrsto odličnih veganskih sladic. En biskvit s slivami je bil totalni presežek! Ah, še zdaj se mi sline cedijo!🙂😀

Trikrat hura za organizatorje in kuharje Veganskega piknika! Hura! Hura! Hura!🙂😀

ZAVITEK Z BUČKAMI, JABOLKI IN SLIVAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Jabolka, bučke, slive 1. Jabolka olupiš, jim odstraniš peščišče in jih narežeš na majhne koščke. Bučke olupiš, jim odstraniš peške in notranji mehek del ter jih naribaš. Slive razpoloviš, odstraniš koščico in jih narežeš na majhne koščke. Ta recept pride zelo prav, kadar so bučke »ušle« in so malo preveč zrasle.
Vlečeno testo 2. V višji teflonski posodi jih potreseš s cimetom, sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in mletimi mandlji ter poliješ z limoninim sokom in žličko ruma. Slive, ki sem jih dodala, so bile zelo sladke, tako da sem dodala zelo malo sladkorja.
Mleti mandlji 3. na šibkem ognju jih dušiš do mehkega. Koščki naj bodo sicer kuhani, a še čvrsti.
Cimet, trsni sladkor,limonin sok, rum, margarina ali kokosova mast 4. Maso naneseš na vlečeno testo in zviješ v zavitek. Zavitek s pomočjo krpe predeneš v pekač, obložen s peki papirjem in ga namažeš s stopljeno margarino ali kokosovo mastjo. Domače vlečeno testo zvijam s suho krpo, kupljeno pa rado poka in zato uporabim mokro in ožeto krpo, da se testo rahlo navlaži in postane prožnejše.
Sladkor za potresanje 5. V predogreti pečici pečeš na 180°C približno 20 minut. Še vroče potreseš s sladkorjem v prahu. Včasih (=preden sem si kupila sladkornico z mrežico) sem sladkor v prahu dala na cedilce in ga z žličko mešala nad zavitkom, da se je lepo potresal.

This entry was posted in sladice and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Vegetarijanski piknik

  1. a says:

    Hura! Hura! Hura! tud za pisateljico tega bloga😉

  2. mojč says:

    Hvala, hvala, hvala!🙂🙂🙂
    Kdo je že rekel, da pohvale močno motivirajo? No, imel/a je 100% prav!🙂

  3. TheKathy8 says:

    Uau, ravnokar jem štrudelj😀 mmm, božanski😀 res je fajn, ker lahko malo preštefnam, kaj imam trenutno v hladilniku, potem pa še malo prebrskam po vegi gurmanu… pol ure kasneje pa že kaj odličnega mljaskam😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s