Mojstrovina


29. avgust 2010, petek, dan 114, recept 158:

Tole je ena od poletnih hubbyjevih mojstrovin. 🙂 Full uspešnica!! 🙂 😀

POLETNE SARMICE Z JURČKI IN KROMPIRJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Jurčki 1. V osoljenem kropu skuhaš na kocke narezan krompir. Jurčki so tako aromatični, da sta za tako jed dovolj dva manjša. Če jih je več, pa seveda še bolje! 🙂
Krompir 2. Nasekljaš čebulo in narežeš jurčke. Lepše rezine jurčkov prihraniš, ostale pa na olivnem olju popražiš s čebulo. Proti koncu praženja soliš in dodaš precej šetraja Lepše rezine pomeni tiste, ki so v obliki gobe. 🙂
Mlado zelje 3. Liste zelja blanširaš v zelenjavni juhici. Ni jih treba razkuhati, dovolj je, da malo uvenejo. Če ni druge juhe, je tudi tista iz veganske eko bio kocke dobra.
Šetraj, zeleni poper, česen, peteršilj 4. Večji del kuhanega krompirja in prepražene jurčke zmešaš skupaj, priliješ še juho, v kateri se je blanširalo zelje, nasekljan česen in ta nadev zaviješ v liste zelja.  Zvitke položiš v rahlo naoljen pekač, ostanek nadeva in krompirja lahko kar priložiš k zvitkom, okrasiš še z nekaj rezinami paradižnika in porineš za 20 minut v vročo pečico, da se jed še malo poduši in počaka na lačne. Sarme se zavija tako, da si list položiš na dlan, daš v sredino žlico nadeva, ga na eni strain prekriješ z robom lista, spodvihaš stranske robove in zviješ do konca. S prsti stranske robove, ki še vedno gledajo ven, porineš v notranjost. (kakor pač uspe ;-)).
Čili, česen, čebula, oljčno olje 5. Lepe rezine jurčkov popečeš v ponvi, jih potreseš z zelenim poprom iz steklenke (Etin je prav dober) in z zmletim čilijem. Pazi, ko jih obračaš — rezine naj ostanejo cele, v obliki gobice. Krožnike okrasiš z narezanimi paradižniki, ki jih rahlo osoliš, peteršiljem, dodaš nekaj sarmic in nadeva, kot krono pa še nekaj rezin popraženih jurčkov z zelenim poprom.
Advertisements
This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s