Mali zeleni


27. avgust 2010, petek, dan 112, recept 157:

Šparglji so seveda najboljši tisti tanki, zeleni in krhki, ki jih spomladi sama naberem. Malo bolj grenki so, res, a zelo okusni. Samo kaj, ko pa je minilo že kar nekaj pomladi, ko nisem našla časa, da bi jih res šla nabirat!😦

V sili hudič tudi muhe žre, Mojč pa steklenko špargljev odpre.😉

TESTENINE S ŠPARGLJI IN TOFUJEVO OMAKO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Testenine – svedrci 1. v osoljenem kropu skuhaš testenine do »al dente«. Vzamem testenine, ki omako zadržijo – svedrce, polžke, školjke, itd. Gladke testenine so manj primerne.
Šparglji (beluši) – kuhani, korenje 2. miso pasto razpustiš v malo vode in jo skupaj s tofujem, nekaj soli in popra zmiksaš v gladko omako. Omako želim ohraniti svetlo in sem zato bolj »šparovna« z miso pasto, da mi je ne pobarva.
Tofu, miso pasta 3. korenje olupiš in narežeš na trakove. Beluše narežeš na 3 cm palčke. Nekaj špargljev ohranim za okrasitev jedi na krožniku.
Oljčno olje, sol, poper, drobnjak 4. Na oljčnem olju prepražiš korenje in beluše. Dodaš omako in jo dobro pregreješ. Zmešaš s kuhanimi testeninami in potreseš z narezanim drobnjakom. Korenje narežem na ozke ploščice in potem na trakove.
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s