Imam krompir!


8. september 2010, sreda, dan 124, recept 159:

Pečenega krompirja se pri nas nikoli ne naveličamo. Že sam po sebi je dober, z drobnimi spremembami pa postane odličen! Imam pa res krompir, da imamo radi krompir!😉😀

PEČEN KROMPIR Z OLIVAMI IN ČEBULNIMI OBROČKI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Krompir 1. V osoljenem kropu skuhaš cele krompirje z lupino vred. Pri kuhanju pazim, da se ne razkuhajo.
Čebula 2. Krompir olupiš in ga narežeš na četrtine. Lepše je, če so krompirji približno enake velikosti.
Izkoščičene olive v slanici 3. Čebulo olupiš in narežeš na tanke obročke. Olive narežeš na obročke. Če imam olive s peško, jih pač narežem kakor se da, samo potem ni tako lepo.
Oljčno olje, sol, poper, timijan 4. Na oljčnem olju dobro prepražiš krompir, tako da dobi svetlo rjavo skorjico. Dodaš čebulne obročke, olive in še malo popražiš vse skupaj. Začiniš s timijanom, soljo in poprom. Sol dodam tako pozno zato, ker so olive iz slanice že same precej slane in želim jed poskusiti, preden jo dodatno solim.
This entry was posted in jedilnik za vsak dan and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s