Pomidori


11. avgust 2010, sreda, dan 96, recept 149:

Hja, če na vrtu paradižniki zorijo kot neumni, se vseh ne da pojesti svežih. Zreli in prezreli predstavniki so krasni za v juho.🙂

PARADIŽNIKOVA JUHA S TESTENINAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Zreli paradižniki 1. na vročem oljčnem olju prepražiš nasekljan česen in čebulo – toliko, da čebula postekleni in česen zadiši. Dodaš olupljen in na kose narezan paradižnik. Zreli paradižniki se brez težav olupijo, le z vročo vodo jih malo prelijem. Kadar imam pa manj zrele, jih pa kakšno minuto pokuham v vreli vodi. Krop naj le počasi brbota, toliko, da se nezrelčki napnejo in lažje slečejo.
Peteršilj, lovor, origano, poper, timijan 2. Zaliješ z vodo, posoliš, dodaš 2 – 3 liste lovorja in na rahlem ognju skuhaš do mehkega. S paličnim mešalnikom juho zmiksaš. Vode dodam raje manj kot preveč, saj jo še vedno lahko dodajam. Mezge ali paradižnikove konzerve praviloma ne dodajam, razen, če imam premalo svežih paradižnikov.
Česen, čebula, oljčno olje, sol 3. Proti koncu kuhanja dodaš začimbe – nasekljan peteršilj, origano in timijan ter nekaj sveže mletega popra. Juho poskusim in po potrebi dodam še začimbe.
Testenine 4. V slanem kropu posebej skuhaš testenine in jih ob koncu kuhanja dodaš juhi. S testeninami ta juha postane bolj čorba in s tem samostojno kosilo.
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan, juha and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s