B12


13. avgust 2010, petek, dan 98, recept 150:

Miso pasta je eden izmed naravnih veganskih virov vitamina B12. To je tisti vitamin, ki ga rabimo v izjemno majhnih količinah (2-3 mikrograma/dan), ki se v telesu odlično skladišči (od 5 do 20 let) in ki ga proizvajajo bakterije (ja, v rastlinah ali živalih je le takrat, kadar so te prišle v stik z bakterijami, same jih pa niti živali niti rastline ne proizvajajo).

Naravni viri: miso, tempeh, alge

Dodano nekaterim znamkam: sojino mleko, kosmiči, corn flakes, margarina

Malo za hec (čeprav resnično): človeški iztrebki in gnoj vsebujejo veliko B12 vitamina, tako da je kakšen kos neoprane zelenjave lahko bogat vir tega vitamina 😉 🙂

ŠPAGETI IN KUSKUS Z ZELENJAVO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Paradižnik, paprika, bučke, jajčevci 1. V voku ali globoki ponvi na vročem oljčnem olju prepražiš nasekljan česen in čebulo – toliko, da čebula postekleni in česen zadiši. Dodaš olupljen in na kose narezan paradižnik, papriko, bučke, stoletno čebulo in jajčevec. Globoka ponev mora biti zato, da gredo kasneje lahko zraven še špageti in kuskus.
Česen, čebula, stoletna čebula 2. Zaliješ z malo vodo, dodaš žlico v vodi raztopljene miso paste, pokriješ in na rahlem ognju počasi dušiš. Proti koncu praženja dodaš kapre. Miso pasta zelenjavo malce obarva .
Oljčno olje, miso pasta, kurkuma, veganska jušna osnova, kapre 3. Kuskus preliješ z vrelo vegansko juho, malo poprašiš s kurkumo, premešaš, pokriješ in pustiš, da se napne. V slanem kropu posebej skuhaš špagete. Kuskus pripravim v drugi posodi ali kar v globokem krožniku. Ločena priprava poskrbi, da bodo špageti in kuskus ostali svetli.
Špageti, kuskus 4. Špagete in kuskus dodaš zelenjavi v voku in vse skupaj še na hitro popražiš. Pazim, da ne mešam preveč, da jed lahko postrežem na krožniku tako, da bo na eni strani več špagetov in na drugi več kuskusa.
Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s