Osvežitev


6. avgust 2010, petek, dan 91, jedilnik 54, recept 146:

Od prejšnjega dne nam je ostalo čuda hrane – prebranac, nekaj hrenovk in polpet, tako da je moj današnji izziv kako narediti kosilo drugačno kljub velikemu deležu istih sestavin.

CVETAČA V PONVI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Cvetača 1. Nasekljano čebulo in česen prepražiš na vročem oljčnem olju. Dodaš olupljene in na manjše kose narezane paradižnike. Soliš, pokriješ in malo podušiš. Če je potrebno dodaš malo vode. Paradižnikov naj bo več, kot jih je videti na sliki – meni jih je zmanjkalo!😦

Nekaj sesekljanega česna si prihranim za kasneje, da mi ga ni treba še enkrat sekljati.

Paradižnik 2. Cvetačo opereš in narežeš na drobne cvetke. Kocene narežeš na ploščice. Osrednji kocen je treba olupiti, ker je lesen, stranski pa so sočni in jih uporabim cele, narezane na tanke ploščice.
Česen, čebula, oljčno olje, sol, poper, peteršilj 3. Cvetačne koščke streseš k paradižniku in vse skupaj na rahlem ognju dušiš do »al dente«. Preden postrežeš, še popraš in potreseš s sesekljanim česnom in peteršiljem. »Al dente« pomeni, da so cvetačni koščki še čvrsti.

Ekola, uspelo je – hvalijo.🙂

This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s