Iz starega novo ;)


2. avgust 2010, ponedeljek, dan 87, jedilnik 51, recept 143:

Danes sva s hubbyjem pripravila pariško panirane koščke sejtana, zraven pa dve solati – bučkino s koruzo in krompirjevo z bučnim oljem.

KROMPIRJEVA SOLATA Z BUČNIM OLJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Krompir 1. Krompir skuhaš v rahlo osoljeni vodi do mehkega, ga olupiš in narežeš na rezine. Krompir le malo polijem z mrzlo vodo, tako da ostane čim bolj vroč. Najprej celotno količino krompirja olupim, nato pa narežem na rezine.
Čebula – bela 2. Še vročega začiniš s soljo, kisom, oljem in poprom. Zaliješ z vročo vodo, da se naredi omaka. Pustiš, da se vse skupaj dobro prepoji. Odvisno od vrste krompirja, solati dodam veliko ali zelo veliko vode 😉
Sol, poper, jabolčni kis, bučno olje, drobnjak 3. Preden postrežeš, še enkrat premešaš in po potrebi dodaš še nekaj vode, če jo je krompir popil. Vmešaš na tanke kolobarčke narezano belo čebulo in posuješ z nasekljanim drobnjakom. Krompirjeva solata z bučnim oljem je odličnega okusa, barva pa ni prav lepa.

Poleti rada uporabljam drobnjak, ki ima rahlo čebulni okus in je lepe zelene barve. Prijatelje, ki me prvič vidijo pripravljati drobnjak, vedno preseneti, da ga ne režem z nožem, pač pa s škarjami. Veliko lažje gre in lahko si po mili volji izmišljujem ali želim čisto tanke kolobarčke, kratke laske ali pa daljše bilke.

Advertisements
This entry was posted in jedilnik za vsak dan, solata and tagged , , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s