Sedi, pet!


24. julij 2010, sobota, dan 78, jedilnik 46, recept 127:

Moj hubby uživa v pripravi hrane in mu noben napor ni pretežak. Tale juha je narejena tudi za učke, saj je videti zeleno-bela. Zeleni deli se zato kuhajo posebej in zmiksajo, beli pa posebej. Bučke v tem receptu so okrogle čvrste bučke, velikosti manjše žoge (bučke Delica, na sliki).

JUHA IZ BUČK, CVETAČE IN KROMPIRJA S TESTENINAMI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Bučke 1. Na olju prepražiš vse zelene dele zelenjave – bučkine lupine, nasekljano zeleno in cvetačine liste. Zelena je tista, ki zaokroži okus te juhice, ki bi bila sicer prenežna.
Cvetača 2. Začiniš z mešanico začimb, timijanom, čilijem in mletim poprom ter zaliješ z malo vroče vode in počasi dušiš, da se zmehča Čili je potrebno dodajati previdno, saj ne sme peči niti pokvariti zelene barve.
Zelena 3. Bele dele bučk in krompir narežeš na manjše kocke. Cvetačo razdeliš na cvetke. V osoljeni vodi skuhaš. Kakšnih pet minut, preden bo zelenjava kuhana, dodaš drobne testenine in jih skuhaš skupaj z zelenjavo. Kadar je potrebno vzpostaviti več nadzora (kadar, recimo, ljudje na kosilo kapljajo ob različnih časih), hubby zelenjavo skuha do mehkega, vodo od kuhanja prelije v drugo posodo in v njej skuha testenine. Kuhane ohladi in jih dodaja tik preden postreže.
Krompir 4. Zelen del zmiksaš s paličnim mešalnikom. Dodaš žlico bučnega olja. Zeleni del naj pride precej tekoč.
Oljčno olje, bučno olje, mešanica začimb, sveže mlet poper, timijan, čili 5. Na krožnik najprej naložiš beli del, ki ga zaliješ z zelenim. Beli del je bolj gost, tekočine ni veliko.

Ja, za recept je bilo pa spet potrebno pronicljivo detektivsko delo.😉 Bilo je vredno, tale juha je odlična!

This entry was posted in jedilnik za vsak dan, juha and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Sedi, pet!

  1. katja says:

    Ma, izgleda S L A S T N O !
    Nujno probat! si prihranim za vikend …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s