Vročina na kvadrat


21. julij 2010, sreda, dan 75, jedilnik 43, recept 122 in 123:

Eh, pa mi je uspelo fasati sončarico!😦 Še dobro, da ni prav huda oblika, čeprav je prav noro, da imam ob vsej tej peklenski vročini zdaj vročino tudi sama.

MLADO ZELJE S KROMPIRJEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Manjša glava zelja 1. Na olju postekleniš čebulo. Dodaš žličko sladkorja, nasekljan česen in malo soli.
Krompir 2. Zeljnato glavo razpoloviš, izrežeš kocen in jo narežeš na trakove širine približno 2 cm. Zelje dodaš čebuli in vse skupaj rahlo popražiš. Kocen olupim, odstranim vse vlaknate dele in ga ponudim otrokom😉
Čebula, česen 3. Krompir olupiš, ga narežeš na četrtine in ga dodaš zelju. Kosi krompirja ne smejo biti premajhni.
Oljčno olje, žlička sladkorja, sol, sveže mlet poper

4. Zaliješ z malo vode, toliko, da je krompir pokrit, in kuhaš do mehkega. Ob koncu kuhanja dodaš še sveže mlet poper. Vodo pustim povreti, tako da je jed sicer sočna, ni pa juhasta.

Kuhano hrano jemo šele, ko vročina malo popusti. Za lakoto opoldne pripravim kaj svežega – karkoli imam pač pri roki. Za poletno malico na sliki sem narezala špansko melono (tiste podolgovate, s temno zeleno lupino in belo notranjostjo), banane, korenje, avokado in oranžno melono.

This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s