Veganski pesto


14. julij 2010, sreda, dan 68, jedilnik 39, recept 117:

V tej vročini je izbira kosila odvisna tudi od sicer precej nepomembnih kriterijev tipa »kaj lahko res na hitro skuham?« in »kaj mi bo kar najmanj segrelo že itak pregreto stanovanje?«

TESTENINE S PESTOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Polnozrnate testenine 1. Testenine skuhaš v vroči slani vodi do »al dente«.
Česen, bazilika, pinjole (pinije) 2. V terilniku streš pinjole, sol in česen. Dodaš nasekljano baziliko in malo oljčnega olja. Lahko tudi zmiksam v multipraktiku ali pa sekljam na roke. Kadar miksam, pazim, da ne preveč – ne sme priti pasta, koščki morajo biti sicer majhni, a vidni.
Oljčno olje, sol, sveže mlet poper 3. Pesto preliješ čez vroče testenine. Tudi tu uporabim najboljše oljčno olje, kar ga lahko dobim.

Tole je preprost recept za veganski pesto, kjer je parmezan enostavno izpuščen. Po mojem okusu je tak pesto odličen!🙂 Kadar pa bi vseeno rada dosegla še polnejši okus, dodam malce Vetamite paste in dobim “parmezanski” okus. Le pretiravati ne smem, da ne prevzame okusa.

This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Veganski pesto

  1. katja says:

    Hm – Vetamita pasta?
    Kaj pa bi bilo to? Se dobi v kalčku?

  2. mojč says:

    Vetamite pasta je kvasov ekstrakt. Ja, Kalček je uvoznik, tako da jo tam zagotovo dobiš, sicer pa v kakšnem večjem Mercatorju tudi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s