Bazilisk ;)


13. julij 2010, torek, dan 67, jedilnik 38, recept 116:

Bazilika mi raste kot neumna, tako da jo moram malo porabit!

ŠPAGETI Z BAZILIKO IN ČESNOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Špageti 1. Špagete skuhaš v vroči slani vodi do »al dente«. Špagete večkrat poskusim – en špaget ulovim iz kropa in ga preščipnem. Kuhani so takrat, ko imajo v sredini še belo piko. Ker so vroči, se bodo sami skuhali do konca in bodo ravno pravšnji.
Česen 2. V vok ali večjo ponev vliješ malo oljčnega olja in ga segreješ. V voku je lažje, ker je velika površina v stiku s hrano.
Bazilika 3. Dodaš nasekljan česen, na trakove nasekljano baziliko in odcejene špagete.
Oljčno olje, sol, sveže mlet poper 4. Malo popražiš in zvrneš na krožnik. Potreseš s sveže mletim poprom. Popraženi špageti postanejo malce trši – takšni so mojemu hubbyju še posebno všeč.
This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s