Red hot chilli


12. julij 2010, ponedeljek, dan 66, jedilnik 37, recept 115:

Ja, saj vem, da je vroče, a danes sem si zaželela nekaj še bolj hot.

BUČKIN ČILI
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Bučke 1. Na olju prepražiš čebulo, da postekleni. Osoliš.
Zelena (majhen kos) 2. Česen in zeleno na drobno sesekljaš in dodaš čebuli. Popražiš toliko, da se zelena zmehča. Če se prijemlje, doliješ malo vode. Česen in zeleno kar skupaj sesekljam v posodici od paličnega mešalnika.
Paradižnikovi koščki 3. Dodaš olupljene in na večje kose narezane bučke ter na kolobarčke narezane izkoščiščene olive. Za to so primernejše bolj čvrste bučke. Ker sem imela zelene okrogle bučke, sem jih narezala na krhlje, da je jed privlačnejša.
Rdeč fižol 4. Poprašiš s čilijem v prahu ter malo čilija namelješ povrhu. Popražiš, da spusti barvo. Spet pazim, da se ne zažge – barva ja, grenkoba ne, hvala.🙂

Od količine obeh oblik čilija je odvisno kako pekoča bo jed.

Čebula, česen 3. Zaliješ s paradižnikovimi koščki in sokom, dodaš kuhan rdeč fižol ter po potrebi še malo vode. Tule sem uporabila dve konzervi – paradižnik in rdeč fižol.
Sol, oljčno olje, nekaj oliv, sveže mleta čili paprika, čili prah 4. Pokuhaš le toliko, da so bučke še čvrste. Bučke se hitro preveč zmehčajo, potem pa nastane čofta namesto čilija. Malo pokuham in še manj mešam.
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s