Nasmejana hrana


9. julij 2010, petek, dan 63, jedilnik 35, recept 112:

Neki za učke 🙂 :).

OMLETA Z ZELENJAVO
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Vegansko mleko 1. Narežeš zelenjavo: paradižnike, bučke in šalotko na kolobarčke, papriko na koščke, česen nasekljaš. Od lanskega leta mi je ostal še en lonček bazilike v olju, zato sem uporabila kar to. Ker je bazilika osoljena in v olju, sem jo dodala že na samem začetku praženja.
Moka, pecilni prašek 2. Pripraviš testo kot za palačinke. Soliš, popraš in dodaš dve jušni žlici sezamovih semen. Pustiš, da odstoji. V mleko (tokrat sem uporabila kupljeno Soya-Reis Drink) sem razmešala nekaj žlic mehke moke, solila, poprala in dodala sezamova semena ter malce pecilnega praška. Kadar želim močnejši okus sezama, jih prej prepražim.
Bučke, paradižnik, paprika, 3. Na vročem oljčnem olju zelenjavo med stalnim mešanjem prepražiš. Pazim, da ne dam preveč olja, saj ga bom dodala še kasneje.
Sezam, bazilika 4. zelenjavo predeneš na krožnik in v ponev dodaš še malce olja, ga razgreješ ter vanjo vliješ testo. Zakaj ne vlijem testa kar na zelenjavo? Prvič, ker bi se zelenjava spodaj preveč zapekla in drugič, ker bi bila omleta potem manj podobna omleti 😉
Šalotka, česen 3. Ko se testo začne na robovih rahlo sušiti, po vrhu razporediš zelenjavo in potreseš s sesekljano baziliko. Pokrito na zmernem ognju pečeš toliko, da se površina strdi. Robovi se posušijo zelo hitro in zato tudi zelenjavo zvrnem na testo dokaj hitro. Zelenjava se mora v testo še malo potopiti, ne sme pa več priti do dna posode.
Sol, oljčno olje, sveže mlet poper 4. Odkriješ, omleto za slabo polovico preganeš in predeneš na krožnik. Najprej s spatulo po obodu odmaknem testo od roba, nato pa zgoraj zarišem črto (=rahlo pritisnem), kjer želim, da se omleta pregane. Malce privzdignem rob, ga zvrnem čez in je – omleta se zasmeji 😉

Advertisements
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Nasmejana hrana

  1. K pravi:

    Mmm, ucki so definitivno siti:D

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s