Pa čeprav ni zmeraj…v solati


7. julij 2010, sreda, dan 61, jedilnik 34, recept 110:

Najprej sem debelo pogledala, ko so mi pred mnogimi leti v Italiji prvič servirali jed z radičem, potem pa sem se »okužila« s polnim, rahlo grenkim okusom kuhanega, pečenega ali praženega radiča. Vse od takrat ga veselo uporabljam v raznih jedeh. Njami!🙂

PRAŽEN TOFU Z RADIČEM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Tofu 1. Na olju prepražiš nasekljano čebulo in česen, da čebula postekleni. Kadar hočem poleti prišparati na olju in kalorijah, začnem pražiti na malo olja, ko se začne prijemati dna posode, pa dodam malo vode.
Radič 2. Dodaš na kocke narezan tofu, posoliš, začiniš s kurkumo in pražiš
Čebula, česen 3. Dodaš opran in narezan radič. Kakršenkoli radič je primeren za to jed, seveda pa bo od vrste radiča odvisen končni okus in videz jedi.
Sol, oljčno olje, kurkuma, sveže mlet poper 4. Še malo popražiš, toliko, da radič uvene. Kadar delam tole s trevisiano radičem (to so tiste podolgovate temno rdeče glavice), ga narežem prečno na trakove, kadar imam mlad radič (primo taglio) pustim listke kar cele, glavnat radič pa narežem kot za solato.
This entry was posted in hitri jedilnik, jedilnik za vsak dan and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pa čeprav ni zmeraj…v solati

  1. SkyDancer says:

    Mmmm, mora bit dobro. Sigurno poskusim.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s