Riž-rižota, bulgur-bulgurota


5. julij 2010, ponedeljek, dan 59, jedilnik 32, recept 107:

Neee, ne more biti rižota, če ni nič riža notri!😉

ZELENJAVNA BULGUROTA🙂
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Bulgur 1. Na olju prepražiš nasekljano čebulo in česen.
Bučke, paprika, paradižnik, mlad stročji fižol, šampinjoni 2. Dodaš narezano zelenjavo, na kolobarčke narezane olive in nalistane šampinjone. Stročji fižol mora biti ali zelo mlad, da se hitro skuha ali pa ga prej blanširam. Danes sem pa ubrala bližnjico in sem vzela kar zmrznjeno zelenjavo.
Sveža bazilika, olive 3. Posoliš, popraš in malce prepražiš, da zelenjava in gobe spustijo sok.
Čebula, česen, sol, poper, oljčno olje 4. Dodaš bulgur, zaliješ z malo vode in skuhaš do mehkega. Na krožniku posuješ z na trakove narezano baziliko. Zelenjava ne kuham preveč, le toliko, da je še »al dente«, to je da so koščki lepo vidni in jih je tudi čutiti pod zobmi.
This entry was posted in hitri jedilnik and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Riž-rižota, bulgur-bulgurota

  1. K says:

    hahaha, ful hud ime:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s