Minimalc ;)


6. julij 2010, torek, dan 60, jedilnik 33, recept 108 in 109:

Minimalizem je poleti prava stvar – minimalno kuhanja (je prevroče) in minimalno kalorij (isti razlog). Ampak uživat je pa treba, ne?😉

RIŽOTA Z GRAHOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Riž 1. Na olju prepražiš nasekljano čebulo in česen, da čebula postekleni.
Zmrznjen ali svež grah 2. Dodaš riž in dvakratno količino vode. Riž najprej malce popeljem po olju – ne pražim ga, le toliko, da se »obleče« v oljno omako.
Čebula, česen 3. Rahlo posoliš in dodaš zmrznjen grah. Grah dobro vmešam v riž, potem pa ne mešam več.
Sol, oljčno olje 4. Počasi kuhaš toliko časa, da je riž skoraj kuhan, nakar ugasneš, rižoto pokriješ in pustiš, da se riž napne. Kako vem, kdaj je riž skoraj kuhan? Poskusim – pod zobmi mora biti še rahlo trd, v posodi pa mora imeti še nekaj tekočine. Približno 10 minut je treba, da tekočino popije in se poduši do mehkega.

VIŠNJE Z JOGURTOM
SESTAVINE PRIPRAVA MOJČ
Nesladek višnjev kompot 1. Višnje iz kompota dobro odcediš in jih razporediš v skodelice. Nesladkan ali le malo sladkan kompot omogoča, da pride do izraza trpek okus višenj.
Amareto liker in amareto preliv za sladice 2. Zmešaš malce amareto likerja z amareto sirupom in mešanico preliješ po višnjah. Mešanico poskusim – ne sme biti preveč sladka.
Jogurt 3. Na vrhu razporediš jogurt. Veganski jogurt rad spusti »sirotko«, zato previdno z žlico zajemam večje kose jogurta in ga polagam na višnje.
Vanilijev sladkor (z burbonsko vanilijo) 4. Rahlo osladiš z vanilijevim sladkorjem in postaviš za kakšno uro v hladilnik. Okusi gredo od sladkega na vrhu, preko kiselkastega v sredini (jogurt) do trpkega pri dnu (višnje).

This entry was posted in hitri jedilnik, sladice and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s